Karşıyaka aile hukuku avukatı aile hukuku ile alakalı olan davalara bakmaktadır. Diğer tüm hukuk davalarında olduğu gibi Aile hukuku davalarında da avukat tutmak zorunlu değildir.
Bununla birlikte 6100 Sayılı olan Hukuk Muhakemeleri Kanununun yargılama usul ve esasları hukukçu olmayan bireylerin anlaması, davayı kusursuz olarak takip etmesi için karmaşıktır. Şayet bu tür konularda profesyonel hukuki yardım almak istiyorsanız Avukat Deniz Kekik, bu konuda size yardımcı olmaktadır.

Karşıyaka Aile Hukuku Dava Çeşitleri Neler?


Karşıyaka aile hukuku davaları kendi içerisinde pek çok konu bulundurmaktadır. Evlenme, nişanlanma, velayet, evlat edinme ve babalık davaları bunlardan bazılarıdır. Her birinin altında farklı davalar vardır. Örneğin aile hukuku davaları şu şekildedir.
Nişanın bozulmasından doğan tazminat davaları,
Anlaşmalı Boşanma Davası
Kişisel ilişki davası (Çocuk ile görüşme hakkı)
Mal rejiminin tasfiyesi
Ortak Mallara Katılma Rejimi 
Boşanan kadının 300 gün evlenme yasağının kaldırılması
Maddi Tazminat (TMK 174.md)
Manevi Tazminat (TMK 174.md)
Boşanma davası
Çekişmeli Boşanma Davası
Bunların yanı sıra İzmir aile hukuku avukatı bu alanda farklı davaları da içerisine almaktadır.

Karşıyaka Aile Hukuku Görevli ve Yetkili Mahkemeleri


Aile Hukukunun alanına dahil olan konularda görevli mahkemeler Aile Mahkemesi olmaktadır. Şayet aile mahkemeleri bulunmuyorsa Asliye Hukuk Mahkemesi Aile Mahkemesi sıfatı ile yargılama gerçekleştirmektedir.
Yetkili mahkeme, uyuşmazlığın türüne göre farklılık göstermektedir. Bununla birlikte 6100 Sayılı Hukuku Muhakemeleri Kanunu kapsamında genel yetkili mahkeme davanın karşı tarafın ikamet ettiği yerde olan mahkemesidir.
Bununla birlikte aile hukukunda özel yetkili mahkeme olarak eşlerden birinin yerleşim yerindeki mahkeme ve eşlerin son kez 6 ay bir arada yaşadığı yerdeki mahkemeler de özel şekilde yetkili olmaktadır. 

Karşıyaka Aile Hukuku Boşanma


Aile hukuku boşanma ile de sıklıkla anılmaktadır. İzmir aile hukuku içerisinde uyuşmazlığın en fazla yaşandığı, en fazla dava görüldüğü konudur. Bu bakımdan aile hukuku boşanma davalarından ayrı olarak görülmemelidir.
Aile hukuku içerisinde boşanmanın kapladığı yer düşünüldüğü zaman en geniş alanın boşanma ve yanında ferileri şeklinde açılan nafaka ve mal paylaşımına dair dava ve istemlerin meydana getirdiği göze çarpmaktadır.
4721 Sayılı olan Türk Medeni Kanunu, Kişiler Hukuku, Aile Hukuku, Miras Hukuku, Eşya Hukuku ve Borçlar Hukuku şeklinde 5 kitaptan ve toplamda 1030 maddeden meydana gelen, bu hususlarda düzenlemeler gerçekleştiren kanundur. 
Medeni Kanunun İzmir aile hukuku ikinci kitap olup 118., 494. maddeler arasında bulunan maddeleri kapsamaktadır. Söz konusu maddeler nişanlanma, evlenme, evlilik birliği içerisindeki malların paylaşımı, nafaka ve evlat edinme tarzı konuların ele almaktadır. 
Eğer Aile Hukuku avukatı İzmir gerektiren bir durum meydana gelmişse Avukat Deniz Kekik ile iletişime geçebilirsiniz.