Türkiye’de, vizenin tanımış olduğu süre zarfında ya da doksan günden fazla kalacak olan Türkiye vatandaşı olmayan yabancıların ikamet izni almaları zorunludur. İkamet izni, altı ay içinde yani 150 gün içerisinde kullanılmaya başlanmadığı taktirde geçerliliğini kaybeder.
Yakın Bir Akraba Geri Gönderme Merkezine Gönderildi İtiraz Edebilir Mi?
Haklarında sınır dışı kararı alınan Türkiye vatandaşı olmayan bireyler geri gönderme merkezine gönderilebilmektedir. Geri Gönderme Merkezine yollanan yabancı uyruklu kişilerin bu karara itiraz etme hakkı vardır. Geri gönderme merkezinde yabancı uyruklu bir akrabanız ya da yakınınız bulunuyorsa itiraz etmek için bir avukattan hukuki destek almanız oldukça önemlidir. Avukat Deniz Kekik bu süre zarfında sizlere yardımcı olabilir. Göç idaresi avukatlık hizmetleri almanızı sağlar.
Tahdit Kodu Nedir? Kaldırma Davası Nedir?
Yabancı uyruklu olan bazı bireyler için kod konuluyor. Haklarında kod konulan yabancı uyruklu bireyler, devlet tarafından konulan kodun kaldırılması için dava açabilmektedir. Bu süre de bir avukata ihtiyaçları vardır. Avukat Deniz Kekik hukuki süreci yakından takip ederek yabancı uyruklu birey üzerinde ki Tahdit kodunun kaldırılması için idare mahkemesine dava açabilir. Göç idaresi avukatlık hizmetleri oldukça önemlidir. Yabancı uyruklu bireylerin hakları bu şekilde korunabilir.
Deport (Sınır Dışı) Kararı Kimlere Verilebilir? Ülke De Kimler Sınır Dışı Edilir?
Terör örgütleri ile Herhangi bir şekilde yakından ya da uzaktan bağlantısı olan kişiler hakim kararı eşliğinde sınır dışı edilebilir
Terör örgütü yöneticileri her kim olursa olsun gerekli görüldüğü durumlarda sınır dışı edilir.
Çıkar amaçlı, görevini kötüye kullanan yöneticiler, suç örgütü yöneticisi olanlar pozisyon fark etmeksizin ger birey sınır dışı edilebilir.
Çıkar amaçlı suç örgütü sempatizanı olanlar herhangi bir suç örgütüne sempatizanlık duymak suçtur. Bu suç karşısında kişiler sınır dışı edilebilir. Belge de sahtecilik yapan kişiler de sınır dışı edilir.
Vize süresi dolan kişiler Uluslararası koruma başvurusu reddedilmiş kişiler sınır dışı edilebilir.
Deport Kararı Sonrası Hukuki Süreç Nasıldır? Sinir Dışı Edildikten Sonra Geri Gelinebilir Mi?
Sınır dışı edilme sebepleri vardır. Kişiler bu sebepler neticesinde ancak ülkeden sınır dışı edilebilirler. Desport kararı verildikten sonra kişilerin itiraz etme hakları bulunuyor. Belli bir süre zarfında iyi bir avukat eşliğinde bu karara itiraz etme gibi bir durum söz konusudur. Yasal olmayan yollardan ülkeye görülmesi durumunda deport kararı alınır ve kişiler derhal ülkeden uzaklaştırılır. Kişinin kesin olarak ülkeyi terk etmesi için bir karar verildiyse doğrudan tebligat ile kişiye bilgi verileceği gibi avukat aracılığı ile de kişilere bilgi verilebilir. Deport kararı verildikten sonra kararda belirtilmek şartıyla ülkeden ayrılması için hakkında karar verilene süre verilir. Hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancı uyruklu birey, bir avukata sahip değil ise kendisi veya yasal temsilcisi olan kişinin, kararın sonucunu, itiraz usulleri gibi çeşitli bilgileri ve süreleri hakkında bilgilendirilir.
Deport Avukatı Nedir, Kime Denir?
Hemen hemen bütün avukatlar bu süreçle ilgilenebilir ama bazı avukatların uzmanlık alanı olduğu için bu avukatlar dava süreci ile ilgili daha çok bilgi birikimine sahiplerdir. Avukatlar bu alana yoğunlaşarak deport hakkında daha fazla bilgi elde edebilirler. Ağırlıklı olarak sınır dışı işlemlerine karşı hukuki süreçle ilgilenen avukatlara deport avukatı denebilir. Aksi halde herhangi bir şekilde itiraz edemezler. İtiraz etseler dahi hukuki süreçte herhangi bir başarı elde edemezler. Göç idaresi avukatlık hizmetleri bu yüzden verilir. Herhangi bir şekilde ayrım yapılmaksızın herkesin avukat danışmanlığı hakkı vardır.
Danışma Formu
Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve sormak istedikleriniz için aşağıdaki formdan bizlere ulaşın *