Boşanma davaları devam ederken eşler boşanmaktan vazgeçiyor olabilir. Boşanma süreci devam ederken boşanmaktan vazgeçen davasından vazgeçtiğine ya da davayı feragat ettiğine ilişkin bir dilekçe ile mahkemeye müracaat etmesi söz konusudur. Ancak vazgeçme ile feragat ve yanına farklı sonuçları olduğundan biri boşanma avukatının hukuki yardımından destek almaları  oldukça önemlidir. 

Boşanma Davasında Çocuğu Görme Hakkı Kime Verilir? Nasıl Olması Gerekir? 


Belli bir yaş grubundaki çocuklar bakıma ihtiyaçları olduğu için genel olarak anneye verilir ve bu süre zarfında baba çocuğunu ziyaret edebilir. Boşanma Davalarında çocuğu görme hakkı yani çocuğu ziyaret edebilme hakkı kişisel ilişki kurması  Şeklinde ifade edilen bir eylemdir çocuğu görme hakkını kişisel ilişki kurabilmesi denir. Çocuğun üstün yararı göz önüne alınarak babaya verilme olasılığı da oldukça yüksektir. 

Boşanma Davasında Çocukla Kişisel İlişki Kurulması 


Boşanma davası esnasında ya da boşanma davası neticesinde velayet kendisine verilmeyen eşi de çocuk arasında mahkeme tarafından belirlenen  Kişisel ilişki kurulmasına karar verilir mahkeme tarafından belirlenen gün ve saatlerde kendisine velayet verilmeyen eş çocuk ile görüşmek ziyaret etmek birlikte zaman geçirmek suretiyle kişisel ilişki kurulabilir. 
Boşanma Davasında Eşlerden Herhangi Birinin Vefat Etmesi Durumunda Boşanma Davası Nasıl Olur?

Boşanma davası devam ederken eşlerden herhangi birinin henüz karar kesinleşmeden Vefat ederse o eşin mirasçıları dava sürecine devam edebilirler. Bu yalnızca da çekişmeli olan Boşalmalar bakımından mevcut olan bir durumdur. Anlaşmalı boşanmalarda çiftler arasında mirasçı olmadığı için Boşanma akdi tek celse de son bulabilir. Anlaşmalı boşanma her zaman en kısa süren Boşanma çeşididir. Boşanma davası açıyorsanız ya da eşiniz boşanma davası açtıysa sizlere  İyi bir avukata ihtiyacınız var. Avukat Deniz Kekik ile görüşme sağlayarak dava sürecinizle yakından ilgilenebilirsiniz. 

Boşanma Davası Devam Ederken Eşlerin Uzlaşması Hâlinde Ne Yapılmalıdır? 


Boşanma iki farklı şekilde meydana gelir. Bir tanesi çekişmeli boşanma vir diğeri ise anlaşmalı boşanma. Anlaşmalı boşanma da çiftler her şeyi konuşup belli bir konuda karara vardıkları için Boşanma süreci oldukça kısa olur Boşanma davaları devam ederken eşler boşanmaktan vazgeçiyor olabilir. 

Boşanma Davalarında Çocuğun Velayeti 


Çocuk boşanma davalarında oldukça önemli bir husustur. İlk önce çocuğun üstün yararına bakılarak velayetin kimde kalınacağına karar verilir. Çocuklar küçük oldukları için ve anne bakımına muhtaç oldukları için belli bir yaş grubunda ki çocukların velayeti anneye verilir. Adliye içerisinde görevli bulunan pedagoglarca çocuğun geçici bir sürede velayeti ya da boşanma sonucundaki velayeti konusunda gerekli önlemleri almak yeterli düzeyde incelemeleri yapmak ve rapor hazırlama sürecine pedagog incelemesi ismi veriliyor. Boşanma davaları velayet hususu konusuna gelinecek olursam herhangi bir uyuşmazlığın neticesinde yani her iki eş çocuğun velayetini istiyor ise bu durumda mahkeme uygun bulduğu ebeveyne çocuğun velayetini verir. 

Çocuğun Velayette Ki Üstün Yararı Var Mıdır? 


Velayet davalarında çocukların üstün yararları göz önünde bulundurulur. Sağlıklı ortamda refah içerisinde yaşayabilecekleri ebeveyne çocuk verilir. Çocuğun ya da çocukların yargılama süresi içerisinde kimin yanında kalacağına dava sonucunda çocuklarım velayetinin kime verileceğini velayet kendisine verilmeyen eş ile çocuk arasında nasıl bir ilişki kurulması gerektiğini ne zaman da  görüşme olması gerektiğine mahkeme salonlarında yer alan pedagoglarca yapılır.  Velayeti almak isteyen ebeveyn aile yapısını ve ev ortamını düşünmelidir. Çocuk için maddi ve manevi olarak en uygun olan yere çocuğun velayeti verilir. Bu süre zarfında Avukat Deniz Kekik ile görüşme sağlayarak velayet talebinde bulunabilirsiniz.